„CONSTRUCTIE HIDROTEHNICA – REGULARIZARE CANAL CAMA”

„CONSTRUCTIE HIDROTEHNICA – REGULARIZARE CANAL CAMA”

Municipiul Giurgiu, în calitate de beneficiar, implementează proiectul denumit „Amenajare spațiu de agrement pe Canal Cama, adiacent Pod Bizetz – Municipiul Giurgiu”.
Pentru amenajarea acestei zone Primăria Giurgiu are în vedere două proiecte: unul cu finanțare europeană, celălalt cu finantare bugetară. Pentru canalul Sf. Gheorghe (CAMA) proiectul a fost deja licitat și câștigat de o firmă, iar termenul de realizare este de șase luni.
Nicolae Barbu este de parere că: ”în vara aceasta nivelul canalului Cama va fi sistematizat și regularizat, ceea ce ne va permite demararea celui de-al doilea proiect cu finanțare europeană pentru care proiectul este finalizat și se află în procedură de licitație. Este vorba despre o constructie hidrotehnică, un bazin sau un baraj, o zonă care să regularizeze nivelul apei în canalul Cama, dat fiind faptul că nu puteam depune proiecte europene de amenajare și sistematizare a canalului Cama, atât timp cât fluctuația nivelului Dunării este foarte mare în zona Giurgiului.”

Necesitatea regularizării Canalului Cama prin realizarea unei construcţii hidrotehnice are la bază întărirea digului şi protejarea amenajărilor arhitecturale, respectiv Cetatea Mircea cel Bătrân, precum şi zona adiacentă, de nivelurile oscilante ale Dunării.
Realizarea acesui obiectiv este important şi pentru redimensionarea peisagistică a zonei prin crearea unui spaţiu urban atractiv, zonă de recreere şi agrement, transformarea malurilor canalului într-o zonă de promenadă. Spaţiile publice reprezintă elementele cheie în dezvoltarea imaginii Canalului Cama prin crearea unui sistem funcţional de spaţii publice atractive pentru diferite categorii de utilizatori ce vor satisface atât nevoile locuitorilor întregului oraş, cât şi pe cele ale turiştilor. Lucrările de șantier cuprind o amenajare a malului pe o distanță de aproape 120 m, amenajare care va cuprinde o zonă pietonală, de petrecere a timpului liber, câteva spații de vânzare produse specifice Dunării, scări așezate în formă de amfiteatru, iar jos la nivelul apei va fi un ponton unde vor putea fi organizate diverse activități culturale sau vor putea fi ancorate bărci făra motor.
De reținut este faptul că prin aceste amenăjari incluse în cele două proiecte, pe această parte a canalului Sf. Gheorghe sau Cama, nu vor fi ambarcațiuni cu motor, toate ambarcațiunile vor fi cu vâsle, ambarcațiuni de tip hidrobiciclete, ceea ce va transforma locația respectivă într-o zonă fără zgomot, mai ales că se află în apropierea Cetății Giurgiu – zona istorică a municipiului Giurgiu.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul AUTORITATILE LOCALE SUNT PREGATITE PENTRU NINSORILE ANUNTATE DE METEOROLOGI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.